Робота комісії громадського контролю.

Склад

 комісії громадського контролю у 2015-2016н.р.

 

Голова комісії:

- член профспілкового комітету Бузанова І.М.

Члени комісії: 

- медична сестра Олійник О.С.

- класний керівник 2ХО класу Яковлева Г.В.

- психолог ліцею Трянова Г.М.

- голова профспілки ліцею Карпенко А.В.

- голова Ради ліцею Гуменюк А.І.

- представник батьківської громади Терещенко Л.В. (6ХО)

- представник учнівського самоврядування Трибушна Карина (10 кл., Президент ліцею).

 

ПОЛОЖЕННЯ

про комісію громадського контролю за якістю харчування


Громадський контроль - це організаційно оформлена діяльність громадян України  з контролю за відповідністю діяльності  об'єктів громадського контролю  нормам  Конституції  України,  законів  України,   інших актів законодавства та за дотриманням ними державної дисципліни. Об'єктами громадського контролю є підприємства, установи, організації, їх посадові особи, які здійснюють організацію харчування учнів (вихованців) у навчальних закладах незалежно від підпорядкування, типів і форм власності.

Комісія громадського контролю за якістю харчування (далі - Комісія), утворюється при навчальному закладі з метою здійснення контролю за організацією повноцінного збалансованого харчування, роботою харчоблоку, організацією постачання продуктів харчування.

Комісія є дорадчим органом.

У своїй діяльності Комісія керується Конституцією України, законами України, нормативно-правовими актами міністерства освіти і науки України, Державними санітарними правилами і нормами влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу ДСанПіН 5.5.2.008-01, наказами управління освіти Херсонської  міської ради і цим Положенням.

Завдання комісії:

контролювати роботу шкільного харчоблока;

активно сприяти покращенню обслуговування учнів та співробітників;

забезпеченню належних умов харчування та зниження рівня кишково-шлункових захворювань серед учнів та співробітників.

Робота Комісії полягає в тому, щоб виявляти недоліки у діяльності робітників харчоблоку і активно допомагати їх усуненню, вносити пропозиції на розгляд адміністрації школи та вимагати усунення вказаних недоліків.

Комісія громадського контролю звітує про свою роботу на засіданнях Ради закладу.

Основною формою роботи Комісії є засідання, які проводяться у міру необхідності, але не менш ніж один раз на півріччя.

Рекомендації Комісії приймаються колегіально, більшістю голосів від загальної кількості присутніх членів Комісії.

Рекомендації Комісії оформляються протоколами, які підписуються головою Комісії та її відповідальним секретарем.


Пам’ятка громадського  контролера по перевірці шкільної їдальні


Перевірка меню та правильності калькуляції приготовлених страв

Контролер повинен вимагати, щоб у їдальні на видному місці вивішувалося меню, в якому чітко та ясно були б вказані найменування страв, вага порції та ціна страви.

Необхідно напередодні ознайомитися з меню, калькуляцією, накладною, вияснити: чи входять до меню страви, які користуються великим попитом і потурбуватися, щоб ці страви готувалися у достатній кількості протягом усього дня.

Під час огляду відпускання страв контролер повинен прослідкувати, щоб перші страви наливалися у достатній кількості проливною масою, а другі страви перед подачею зважувалися. Вага порції вказується в меню і вона повинна відповідати нормі виходу готової продукції, установленої для кожної страви у збірнику розкладів.

У їдальні на видному місці біля роздачі повинні бути виставлені розміряні за вагою контрольні порції страв на день.

Об'єм рідких страв означає, що одна порція першої страви важить 0,5-0,55 кг.

Перевірка роботи їдальні


  Громадський контролер зобов'язаний:

1. Перевірити вчасне отримання та доставку в їдальню та буфет продуктів і готових страв, а також наявність установленого запасу продуктів у необхідному асортименті.

2 Слідкувати за наявністю необхідного асортименту страв, добиваючись необхідного щоденного приготування різноманітних виробів.

Слідкувати за правильністю зберігання у коморах і підсобних приміщеннях їдальні, за дотриманням установлених строків реалізації продуктів, що швидко псуються.

Перевіряти правильність закладки продуктів у котла, вихід напівфабрикатів та готової продукції, слідкувати за якістю приготовленої їжі, а також за тим, щоб на роздачу надходила така ж кількість порцій, яка була приготовлена; контролювати правильність ваги відпущеної продукції.

Слідкувати, щоб в їдальні вчасно вивішувалося меню з зазначенням кожної страви, ваги закладки продуктів і ціни.

Перевіряти дотримання в їдальні правильності калькуляції приготовлених страв, чи всі продукти, вказані у калькуляції, закладені при приготуванні їжі, чи не порушуються установлені ціни на продукти, а також націнки на сировину.

Перевірити дотримання в їдальні, буфеті правил санітарії, вчасне миття котлів та посуду, санітарний стан підсобних приміщень.

При виявленні недоліків у роботі їдальні та порушенні правил торгівлі контролери складають відповідні акти та приймають міри щодо усунення виявлених недоліків.


 

АФIША
28 Червня

по 04 липня зустрічає друзів Всеукраїнський фестиваль театрального мистецтва та майстрів художнього читання

"Світ надії - ДИВОСВІТ"

20 Червня

Всеукраїнський фестиваль музичного мистецтва "На крилах гармонії"

ФОТОГАЛЕРЕЯ
Yap 2.JPG
ВІДЕОГАЛЕРЕЯ
Вокальна група
ГОЛОСУВАННЯ
Для чого я йду (моя дитина йде) у ліцей мистецтв?
ГОСТЬОВА
Марина
Хочу выразить огромную благодарность удивительному человеку и талантливому учит...
Виктория
Хочется сказать большое спасибо учителям лицея за проведенный конкурс "Пісенне р...
всі відгуки
Вгору