Пам'ятка "ГЕПАТИТ"

Пам’ятка щодо профілактики захворювань на вірусний гепатит А

        alkogolnyj-gepatit-simptomy-lechenie_2 Вірусний гепатит А – це  гостре інфекційне захворювання з фекально-оральним механізмом передачі інфекції, переважним ураженням печінки і травного каналу. Збудником хвороби є вірус. Джерелом інфекції є хвора людина. Інфекція передається через шлунково-кишковий тракт. Виділяється вірус в навколишнє середовище з випорожненням хворого і потрапляє в організм здорової людини через забруднені харчові продукти, воду, предмети побуту, брудні руки, недотримання особистої гігієни.загружено

           Вірусний гепатит А вважається сезонним захворюванням, як правило, збільшення випадків захворювання спостерігається в осінньо-зимовий період. У народі його називають хворобою брудних рук. Інкубаційний період триває – 7-50 днів  (в середньому 15-35 днів).

        Вірус гепатиту А досить стійкий у навколишньому середовищі. При кімнатній температурі він може зберігатися до двох тижнів, а при температурі +4°С протягом кількох місяців. Вірус також досить стійкий до дії дезінфікуючих засобів, але швидко гине при кип’ятінні (через 10 хвилин).

         Важливу роль у попередженні виникнення та розповсюдженості гепатиту А відіграє громадська свідомість та дотримання правил особистої гігієни.

                Щоб уникнути захворювання фахівці рекомендують:

  1.  Ретельно мити руки після відвідування туалету, перед приготуванням та вживанням їжі.
  2. Вживати доброякісну питну воду, що подається водопровідними джерелами централізованого та децентралізованого водопостачання, які контролюються відповідними службами;
  1. Не використовувати для пиття, приготування їжі та миття посуду воду з незнайомих джерел водопостачання;
  1. Воду з децентралізованих джерел (колодязів, копанок тощо) перед вживанням кип’ятити не  менше 10 хв., дати відстоятися;
  1. Не вживати продукти, придбані на стихійних ринках;
  1. Ретельно мити перед вживанням сирі овочі та фрукти кип’яченою водою;902600406
  1. Розливне молоко обов’язково кип’ятити;
  1. Дотримуватись технологічного (температурного) режиму приготування їжі.
Афіша Афіша
06 Вересня
В ліцеї є вакансія вчителя фізики з педагогічним навантаженням 14 год. та вчителя інформатики з педагогічним наванженням 8 год.
27 Серпня
Гаряча лінія Управління освіти херсонської міської ради з питань якості та організації харчування у закладах освіти міста!
26 Серпня

Як знизити ризик інфікування короновірусом?

ФОТОГАЛЕРЕЯ ФОТОГАЛЕРЕЯ
ВIДЕОГАЛЕРЕЯ ВIДЕОГАЛЕРЕЯ
ГОЛОСУВАННЯ
Для чого я йду (моя дитина йде) у ліцей мистецтв?
ГОСТЬОВАГОСТЬОВА
Тетяна Іванівна
Доброго дня! Дуже приємно нарешті вийти на навчання. Дитина прийшла додому рада, із задоволенням розповідала про оновлення ліцею. Весь вечір розповідала про те, який гарний хол оформили, яке все яскра…
Валерія
Дуже дякую адміністрації та вчителям ліцею за все те, що ви робите для наших діточок. Діти більшість часу проводять саме в ліцеї, і хто як не ви, найбільше уваги приділяєте дітям, навчаєте та розвиває…
Ольга
Доброго дня! Всі пишуть про навчання та виховання, а я напишу про їдальню. Мій син з'їдає все і каже, що вся їжа дуже смачна. Якби не карантинні обмеження, сама б прийшла на обід. Дякую співробітник…
Тетяна
Дуже пишаюсь тим, що, є випускницею ліцею! Моя донька також навчається тут, бо, на думку нашої родини, це найкращий навчальний заклад у нашому місті. Діти мають можливість всебічно розвиватися як особ…
Сергій
Добрий день! Мій син навчається на хореоргафічному відділені. Дуже дякую вчителям за можливість самореалізації моєї дитини. Ліцей - найкращий!
всі відгуки
Вгору