Пам'ятка "ГЕПАТИТ"

Пам’ятка щодо профілактики захворювань на вірусний гепатит А

З початку 2016 року в Житомирській області відмічається зростання захворюваності вірусним гепатитом А, до того ж в поточному році зареєстровано 3 спалахи ВГА, де захворіла 21 дитина до 17 років (Житомирський, Черняхівський райони та м.Житомир).

        alkogolnyj-gepatit-simptomy-lechenie_2 Вірусний гепатит А – це  гостре інфекційне захворювання з фекально-оральним механізмом передачі інфекції, переважним ураженням печінки і травного каналу. Збудником хвороби є вірус. Джерелом інфекції є хвора людина. Інфекція передається через шлунково-кишковий тракт. Виділяється вірус в навколишнє середовище з випорожненням хворого і потрапляє в організм здорової людини через забруднені харчові продукти, воду, предмети побуту, брудні руки, недотримання особистої гігієни.загружено

           Вірусний гепатит А вважається сезонним захворюванням, як правило, збільшення випадків захворювання спостерігається в осінньо-зимовий період. У народі його називають хворобою брудних рук. Інкубаційний період триває – 7-50 днів  (в середньому 15-35 днів).

        Вірус гепатиту А досить стійкий у навколишньому середовищі. При кімнатній температурі він може зберігатися до двох тижнів, а при температурі +4°С протягом кількох місяців. Вірус також досить стійкий до дії дезінфікуючих засобів, але швидко гине при кип’ятінні (через 10 хвилин).

         Важливу роль у попередженні виникнення та розповсюдженості гепатиту А відіграє громадська свідомість та дотримання правил особистої гігієни.

                Щоб уникнути захворювання фахівці рекомендують:

  1.  Ретельно мити руки після відвідування туалету, перед приготуванням та вживанням їжі.
  2. Вживати доброякісну питну воду, що подається водопровідними джерелами централізованого та децентралізованого водопостачання, які контролюються відповідними службами;
  1. Не використовувати для пиття, приготування їжі та миття посуду воду з незнайомих джерел водопостачання;
  1. Воду з децентралізованих джерел (колодязів, копанок тощо) перед вживанням кип’ятити не  менше 10 хв., дати відстоятися;
  1. Не вживати продукти, придбані на стихійних ринках;
  1. Ретельно мити перед вживанням сирі овочі та фрукти кип’яченою водою;902600406
  1. Розливне молоко обов’язково кип’ятити;
  1. Дотримуватись технологічного (температурного) режиму приготування їжі.
АФIША
14 Травня

Міський табір "ЮНГА" запрошує до відпочинку!

11 Травня

Оголошується конкурсний набір до ХТЛМ

18 Квітня

УВАГА!

Усі випускники Херсонського Таврійського ліцею  мистецтв запрошуються до участі в екологічній акції боротьби з глобальним потеплінням!

ФОТОГАЛЕРЕЯ
ІІІ міський конкурс майстрів художнього читання
ВІДЕОГАЛЕРЕЯ
ХТЛМ В сімї вольній новій
ГОЛОСУВАННЯ
Для чого я йду (моя дитина йде) у ліцей мистецтв?
ГОСТЬОВА
Надія, пенсионерка
Я мешканка м. Ромни Сумської області. Моя внучка проживає в Херсоні і тому мені дов...
Олена
Дякую дирекції та вчителям ліцею за такий цікавий та прозорий «день відкритих ...
всі відгуки
Вгору